Parfüm Pillanatok: Avon Free illatpáros


Az Avon tavaly ősszel rukkolt elő, ezzel a kifejezetten fiatalokat megszólító illatpárossal. A páros illatokkal általában gondban vagyok, mert ritkán fordul elő, hogy a női és férfi illatot is kellemesnek találnám, így voltak azért fenntartásaim, amikor kibontottam a dobozokat. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem erről a két illatról, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




Kezdjük a női illattal. A parfüm üvege a 2000-es évek elejére-közepére emlékeztet valamiért. Akkoriban kapott nagyon sok női parfüm pink üveget és a formavilág is ezt az időszakot idézi fel bennem. Fiatalos, merész, vagány külső. Az üveg jól záródik és kellően masszív, emiatt ideális darab azoknak, akik napközben is szeretik magukkal vinni a parfümjüket. 

Fejillat: Körte
Szívillat: Magnólia, Narancsvirág, Tigrisliliom
Alapillat: Borostyán, Pacsuli

Azonnal ellentmondást éreztem a parfüm filozófiája, célközönsége, külseje és az illatjegyek között. Egy fiatalos, 20 év alattiaknak készült parfümben valahogy más illatjegyeket várna az ember. Talán málnát, ami fanyarul pikáns, vagy rózsaszín borsot, amitől picit karcosabb lesz, esetleg vaníliát vagy pralinét, mert a fiatalabb korosztály nagy része az édes illatokat kedveli. Ehhez képest az illatjegyek alapján egy kifinomult, virágos, finoman gyümölcsös, elegánsan fűszeres illatot képzeltem el.
Első fújásnál a narancsvirág picit kesernyés, mégis édes aromája csapott meg, amit jól kiegészít a lédús körte. Virágos és gyümölcsös, mégis testes, de mégsem tudnám kifejezetten őszi-téli illatnak nevezni. Érződik benne a borostyán kesernyéssége. A többi virágos illatjegy egy-két perc elteltével bontakozik ki. A liliom kecsessége és a magnólia selymessége jól ellensúlyozza a narancsvirág harsány, élettel teli aromáját. 

Ezt a parfümöt télre hétköznapokra is el tudom képzelni, de az év többi hónapjában akár egy esti, bulizós parfümként is megállja a helyét. A tartóssága sajnos nem a legjobb, rajtam körülbelül három órán át volt érezhető bőrön. Ruhán másnap is megmarad. Szerintem az Avon csinált ennél sokkal jobb fiatal lányoknak készült illatot is, ebből én hiányolom a lelket, a parfüm „üzenetét”. Kellemes esszencia, de nincs meg benne a szignatúr illat potenciálja. Elsősorban a 13-20 év közötti korosztályt tudnám belőni célközönségnek, közülük is azokat, akik nem a kifejezetten édes vagy túl gyümölcsös illatokat kedvelik. 

Az ára 3799 Forint. 



A férfi parfüm üvege egy kicsivel letisztultabb, de ugyanolyan fiatalos és vagány mint párjáé. Erről is elmondható, hogy jól záródik, így akár egy bőröndbe, akár egy edzős táskába bele lehet tenni, anélkül, hogy aggódni kellene az épsége miatt, vagy azért, hogy eláztatná a táska többi tartalmát. 

Fejillat: Gyömbér, Menta, Piros alma
Szívillat: Ibolyalevél, Ciprus, Geránium
Alapillat: Ámbra, Pézsma, Moha

A férfi illatot szerintem nagyon eltalálták. Egy kellemesen fanyar aromával indít, ami mögött megbújik a pézsma édeskés testessége, a ciprus fás aromája és a friss menta. Kicsivel később megmutatkoznak a gyümölcsös jegyek, amit finoman körülleng a menta hűs aromája. 
Nagyon kellemes, friss, finoman édes, de mégis testes aroma, ami szerintem elsősorban télen és kora tavasszal állja meg a helyét, őszi illatnak szerintem nem elég fűszeres és melengető. 
Mindenképpen a fiatalabb korosztályt lőném be célközönségnek. Szerintem tökéletes első parfüm lehet egy fiatal srácnak, vagy akár egy húszas évei elején járó férfi nappali parfümje is lehet. 
Szerintem nagyon kellemes parfüm, de sajnos ennek is van egy aprócska hibája. Nagyon nem tartós. Az illata intenzíven körülbelül 2-3 órán át érződik a bőrön, a ruhán tovább, de ott sem bír ki egy teljes napot. 

Az ára: 3499 Forint


Összefoglalva elmondható, hogy az Avon egy klassz fiatalos illatpárost hozott össze. A csomagolása is rendben van és maguk az illatok sem azok a tipikus tini és fiatal felnőtt sablon parfümök. A tartósságuk sajnos nem a legjobb, de ha valaki nem bánja, hogy napközben frissítenie kell az illaton, akkor szerintem érdemes beszerezni, bár az Avon kínálatában vannak jobb parfümök is szerintem ilyen árkategóriában, amik a 20 alatti korosztálynak is bejöhetnek. 
Pár nap múlva még egy illatpárost is bemutatok majd, ezúttal az idősebb korosztályt megcélozva. 


*A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 
 
Ti próbáltátok a Free illatokat? Van kedvenc illatpárosotok az Avontól?

Megjegyzések