Colourpop Ultra Matte Lip Teszt/Vélemény - Flurries és Viper


Nagyon-nagyon szeretem a Colourpop márkát és már több alkalommal is rendeltem tőlük termékeket, de eddig a blogon nem igazán írtam róluk, mivel olyan márkáról van szó, amit csak külföldről lehet beszerezni. Ám úgy vettem észre, hogy egyre többen estek szerelembe a Colourpop termékekkel és emiatt egyre nagyobb az igény a tesztekre is. 
Elsőként a legutóbbi rendelésemből két Ultra Matte folyékony rúzst szeretnék bemutatni Nektek, a későbbiekben pedig írok majd palettáról, highlighterről és szemöldökformázó termékről is. 
Szóval, ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire vált be ez a két folyékony rúzs, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 

A Colourpop webshopból való rendelés egyébként egyáltalán nem nagy ördöngösség. Kártyával és paypallal is lehet fizetni. Viszont van néhány dolog amire érdemes odafigyelni. 
Mindenképpen megéri regisztrálni, hiszen ha feliratkozol a hírlevelükre, kapsz egy 5 dolláros kuponkódot, ami például egy Lippie stix ára. 
Továbbá a hírlevél azért is fontos, mert így mindig azonnal értesülsz a különféle akciókról. Én egy kivételével mindig akkor rendeltem tőlük, amikor valamilyen akció volt a webshopban. (Ingyenes szállítás, Black Friday, stb.) Ilyen szinte Minden hónapban van, ezért érdemes megvárni őket.
Fontos tudnivaló még, hogy mivel a csomag az USA területéről jön, így 22 dollár fölött vámot kell fizetni érte. Ebben az összegben természetesen nincs benne a szállítási költség.
A szállítási költség 10 dollár fölött van, ami a termékek árához viszonyítva nagyon sok, épp ezért érdemes kihasználni az ingyenes szállítási lehetőséget is ( Évente 2-3 alkalommal van.) vagy valamilyen más akciót.

Ha csak 1-2 terméket szeretnél rendelni, akkor szerintem érdemes "összefogni" valakivel, mert a szállítási költség így is 10 dollár, és így legalább meg tudjátok felezni ennek költségét. Ha pedig ingyenes szállítás van és több terméket is szeretnétek rendelni, akkor a vám elkerülése érdekében érdemes több rendelést leadni.

A rendelés feldolgozásának ideje és a csomag megérkezésének ideje változó. Volt, hogy két nap alatt feldolgozták a megrendelést és postára került a csomagom, ami egy hét alatt ide is ért, de volt olyan is, hogy a feldolgozás vett igénybe egy hetet. Ez teljességgel attól függ, hogy mennyi megrendelésük van. Az ingyenes szállítások és például a Black Friday idején érdemes rászámolni plusz egy hetet. A csomag útját egyébként nyomon lehet követni és erről emailt is küldenek.

Nekem eddig még nem volt problémám a csomaggal, mindig nagyon alaposan becsomagolva és bélelve küldik a termékeket, de hallottam olyat, hogy valakinek összetörve érkezett egy szemhéjpúder. Ebben az esetben a vevőszolgálatuk nagyon készséges és ha küldesz egy fotót a sérült termékről, aki egy teljesen újat küldenek helyette.

Most ezek az infók ugrottak be kapásból, de ha van valamilyen kérdésetek még, akkor kommentárban tegyétek fel és igyekszem segíteni. 😊


A legutóbb rendelésemkor két Ultra Matte folyékony rúzs is a kosárban landolt, amiből egy régóta vágyott szín volt, a másik pedig a karácsonyi kollekcióval került a webshopba. 
Két hasonló árnyalatot választottam, mindkettő mályvás, pirosas. Én nagyon szeretem ezeket a színeket, mert egész évben viselhetőek. 


A csomagolás egyszerű, drogériás minőség, azzal a különbséggel, hogy a rúzsok kapnak egy kis fehér karton dobozkát. Én ezeket meg szoktam őrizni és ebben tartom őket, ugyanis a holografikus felirat a tubuson nagyon gyorsan kopik. Vannak olyan ősszel rendelt rúzsaim, amikről már teljesen lekopott a felirat. 
Ez sajnos az olcsó ár egyik hátulütője és ezt sosem kedveltem a Catrice és Essence szájfényekben sem. Szóval ha azt szeretnéd, hogy a feliratok tovább megmaradjanak, akkor érdemes a dobozában tárolni és utaztatni a folyékony rúzsokat. 


A két szín a Flurries és Viper árnyalat. 
Mindkettő az Ultra Matte finisű termékcsalád tagja. Én ezeket és az Ultra Satint preferálom, bár mostanában a szájfényeikkel is szemezgetek. 


Az applikátor a klasszikus szivacsos változat. Ezek között is van néha eltérés, mert például van olyan Ultra satin rúzsom, aminek sokkal "szőrösebb" az applikátora, ami picit megnehezíti a felvitelt. 
Egyébként nekem nicns velük gondom, általában egy "merítés" elég ahhoz, hogy a teljes számat kifessem. 

Azt érdemes tudni, hogy a textúra és a fedés termékenként eltér, valamint én úgy tapasztaltam, hogy a száradási időben is van különbség, csakúgy mint az egyes színek kopásában és abban is, hogy mennyire szárítanak, vagy szárítanak e egyáltalán. 

Azt is fontos tudni, hogy ezek a rúzsok szinte mindenkin máshogy mutatnak és mindenkin máshogy oxidálódnak. A Viper szín például sokakon lilás, másokon meg inkább mályvás-pirosas. Rajtam is. 
Ugyanígy például a Trap van akin barnás, de rajtam és sok már lányon inkább a lilás-szürkés színe érvényesül jobban. 

A folyékony rúzsok állaga idővel megváltozik. Nekem körülbelül négy-öt hónap elteltével kezdtek picit sűrűbbek lenni, de van olyan árnylatom is, aminek semmit sem változott az állaga. 

Vannak színek, amikből többféle formula és termék is kapható, például az Aquarius-ból kapható Matte, Stain, Lipiie Stix és Ultra Glossy Lip is, de mindegyiknek más egy picit a színe. 


A Flurries és Viper árnyalatok is nagyon jól sikerültek. A fedésük teljes és nem foltosak, bőven elég belőlük egy réteg. 


A száradási idejüket tekintve,  Flurries gyorsabban szárad, míg a Viperre kell várni 1-2 percet. 


A Flurries egy barackosabb, rózsaszínes mályva, míg a Viper egy füstösebb, pirosas-pinkes mályva. 
Mindkettő oylan szín, amit én egész évben szívesen használok és szerintem a hétköznapokon, de egy füstös szemsmink párjaként is megállják a helyüket, ráadásul olyan árnyalatok, amik szerintem minden bőrszínhez jól állnak. 

Én imádom ezeket a mályvás rózsaszíneket, hasonlóak és szintén kedvenceim a Lumiere2 és az Ultra Satin Dopey árnyalatok. Ezekkel szerintem nem nagyon lehet mellé lőni. 

A rúzsokat felkenve is megmutatom. A képeken nem végeztem utómunkát és nem javítgattam korrektorral sem. Tudom, hogy nem tökéletes felvitel, de szerintem tízből max egy ember az, aki mondjuk egy hétfő reggelen nekiáll korrektorral kijavítgatni vagy precíz ecsettel körberajzolni a szája vonalát. Néha meg szoktam tenni én is, de nem lenne életszerű, ha így mutatnám meg a rúzsokat. 


A Flurries az az árnyalat, ami még rajtam is szárít egy picit, pedig nekem nagyon kevés folyékony rúzs okoz ilyen problémát. Ennek a viselése érezhető, mert vannak olyan rúzsaik, mint például a Trap, aminél szinte észre sem veszem, hogy van valami a számon. 

A tartóssága átlagos, az ivást jobban bírja, azzal nagyon minimálisan kopik csak, de egy evés után már igazítani kell rajta. Ha csak iszom, akkor rajtam hat órát simán kibír. 


A Viper rajtam egy pirosas, pinkes mályva árnyalat. Ez a szín egyszerűen tökéletes. Nem foltos, nem szárít és brutálisan tartós is. Jól bírja az ivást és ha például villával eszem valamit, akkor nagyon minimálisan kopik csak. Nem hiába az egyik legnépszerűbb árnyalatuk. 

Én mind a két rúzzsal nagyon elégedett vagyok és tényleg nagyon jól kihasználható színek. Mióta megvannak, szinte minden nap ezeket használom. 


A Colourpop most piacra dobott egy klasszikus rúzs vonalat is, de sajnos szinte azonnal sold out lett a legtöbb szín. Azért érdemes egy pillantást vetni a Lux rúzsokra is. Én kapásból öt színt kinéztem magamnak tavaszra. 

A legközelebb az All I See Is Magic palettáról olvashattok majd a márkától a blogon. 

Ti próbáltátok már a Colourpop folyékony rúzsait vagy más termékeit? Melyikek a kedvenceitek? 

Megjegyzések

  1. Szuper poszt, imádok olvasni a CP termékekről, még úgy is, hogy már nálam is másfél éve tart a CP szerelem :D Egyedül a vevőszolgálattal írtakkal nem értek egyet, én egy highlightert kaptam törötten, amit ráadásul ajándékba szántam volna, és egy 5 dolláros kuponkódot kaptam csak érte, hiába bizonygattam, hogy egy ajándék visszanyomogatva nem túlságosan esztétikus... ki kell fogni az ügyintézőt szerintem, aki válaszol, mert a CP Magyarország csoportban többen is írták, hogy nekik meg újraküldték.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig nem hallottam rosszat az ügyfélszolgálatukra,bár nekem szerencsére még nem volt baj a csomagommal. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat.
      Mik a kedvenc termékeid? :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)