Maybelline The Burgundy Bar Paletta Teszt/Vélemény


Az utóbbi egy évben nem sok szemhéjpúder palettától kezdett hevesebben dobogni a szívem. A drogériás felhozatal pedig egyébként sem szokott különösebben érdekelni. A Sleek kínálatában utoljára talán két éve láttam olyan palettát, ami tetszett, de végül azt sem rendeltem meg. 
Úgy voltam vele, hogy annyi palettám van, igyekszem azokat elhasználni, mielőtt még tönkre mennek. Meg egyébként is, a Sleek Vintage Romance-nél nem lehet szebb őszi palettát csinálni. 
Nos, a Maybelline-nek ez sikerült. A korábbi három palettájuk egyáltalán nem mozgatott meg és szerintem a minőségük is hagyott némi kívánnivalót maga után. A márka hihetetlen fejlődésen megy keresztül és ez mostanra úgy tűnik a szemhéjpúdereket is utolérte. Végre nem egy megkésett high end dupe, vagy elcsépelt sokadik nude paletta, hanem valami igazán ütős került a kínálatukba és hál Istennek nálunk sem kellett rá hónapokat várni. 
Jöjjön tehát a Burgundy Bar tesztje. 




Első látásra beleszerettem ebbe a palettába, habár egy picit vacilláltam, hogy kell e még nekem egy újabb bordós árnyalatokat tartalmazó paletta a Vintage Romance mellé, főleg mivel úgy láttam, hogy vannak benne hasonló színek is. (Ha nem tökéletes hasonmások.) 
Vandától azt az infót kaptam, hogy a paletta ki fog kerülni a Glamour-Napokra az üzletekbe, de amikor a minap rákérdeztem a drogériákban, ott még semmit sem tudtak a megjelenésről. 
Viszont a Notino kínálatába már múlt héten bekerült, így gyorsan meg is rendeltem. 


A csomagolás egyszerű, drogériás műanyag, semmi extra. Jól záródik, a mérete miatt pedig tökéletes neszesszer darab. 
Notinon az ára 3590 Forint. Ezért az összegért 12 színt kapunk. (Jelenleg nincs készleten, de be tudtok állítani email értesítést, hogy ne maradjatok le róla, ha ismét kapható lesz.) 


A Burgundy Barban elsősorban a bordó és bronzos színek dominálnak, illetve benne van a Maybelline palettákból kihagyhatatlan fényes fehér highlight szín is. Ettől úgy tűnik nem tudnak megszabadulni, pedig mennyivel praktikusabb lenne egy matt highlight vagy akár egy satírozószín. 


A palettában tíz fényes-csillámos és két matt színt találunk. 


Picit sajnálom, hogy a színek nem kaptak külön nevet. 


Még egy negatívum az én szememben, hogy az árnyalatok a panben teljesen egy vonalban vannak, emiatt elkerülhetetlen, hogy ne porolják össze egymást, mivel nagyon közel vannak egymáshoz. A palettához tartozik egy kétvégű ecset-applikátor eszköz is, én ezt ki szoktam dobni, szerintem funkcióját tekintve felesleges. 


Az összes színminta alap nélkül egyetlen húzással készült. 
A felső sor benti természetes fényben. A két gyenge láncszem a fehér highlight szín, ami meglehetősen porol és nem is illik a paletta többi árnyalatához. Egy matt bőrszín sokkal jobban passzolt volna. 
A matt világosbarna pigmentáltsága sem a legjobb és szintén porol. Emiatt nem tört össze a szívem, mert az a tapasztalatom, hogy a drogériás márkák ritkán tudnak szépen pigmentált matt színt összehozni. 
A problémám inkább az, hogy ez a szín nekem túl sötét satírozáshoz, füstösítéshez pedig túl világos. Maximum az alsó szempillák tövébe tudom használni. 
A többi árnyalat egyszerűen mesés. Szinte krémesek, gyönyörűen pigmentáltak, ujjal felvéve nem porolnak, de ecsettel azért van egy kevés potyogás, főleg az arany és pezsgőszínnél. 
Az ötödik színben kevesebb a színpigment, de annyira gyönyörűen csillog, hogy szerintem a többi bordós árnyalat fölé is lehet használni toppernek. 



Kinti természetes fényben. 


Az első hatossal kapcsolatban tehát vegyesek az érzéseim, hiszen két kevésbé jól sikerült szín is van köztük. 


Az alsó sor benti természetes fényben. 
Ez a hat szín... fiuk-lányok, ez valami zseniális. Én ilyen pigmentációt maximum még csak a Sleek-től láttam drogériás árviszonyban, de szerintem ezek a szemhéjpúderek nagyon sok high end termékkel is felveszik a versenyt. 


A színek gyönyörűek, intenzívek, szinte krémesek. Azt kapjuk amit a panben is látunk és hiába van több hasonló szín is palettában, mindegyik más egy kicsit, tehát nincs ismétlés és felesleg, mint ahogy például a Vintage Romance esetében. 


Az alsó sor nagyon-nagyon jól sikerült. Egyedül az utolsó padlizsános-barna matt árnyalatba kötnék bele, az egy kicsit gyengébben pigmentált, de azért építhető. 


A szemhéjpúderek ujjal felvéve alig porolnak, de ecsettel már van egy minimális potyogás, de ez a legtöbb ennyire csillámos szín esetében általában így szokott lenni és ezen lehet segíteni is. Tökéletesen passzolnak egymáshoz a színek, egyedül a fényes fehéres árnyalatot nem tudom hova tenni. 
Könnyen satírozhatóak és gyönyörűen egymásba lehet őket dolgozni. Ez a paletta egy igazi őszi-téli must have és szerintem a drogériákban kapható paletták között torony magasan a legjobb. 


Ahogy egymás mellé tettem a Maybelline és a Sleek Vintage Romance palettát, még így is láttam hasonlóságot több szín között, így gondoltam összehasonlítom őket. 


Bal oldalon a Maybelline 2. árnyalat, jobb oldalon a Sleek 3. árnyalata. 
Bal oldalon a Maybelline 4. árnyalat, jobb oldalon a Sleek 2. színe. 

Ezen szemhéjpúderek között tehát hatalmas nagy különbség van, dupe-nak nyoma sincs. 


Bal oldalon Maybelline alsó sor 2. szín, jobb oldalon Sleek alsó sor 2. szín. 
Bal oldalon a Maybelline matt lilásbarna, jobb oldalon a Sleek utolsó előtti lilásbarnája. 

Itt sem találtam hasonmást. 

Ezek alapján tehát elmondható, hogy nem volt felesleges ismétlés a Maybelline paletta megvétele, mert habár a Sleek darabjában is nagyon sok bronz, arany és bordó szín van, de a Maybelline árnyalatai mások, egyetlen szín sem egyezik. 


Összegzés: A hibái és hiányosságai ellenére is azt kell, hogy mondjam ez egy nagyon-nagyon jól sikerült drogériás paletta és abszolút megéri az árát, különösen ha valakinek sikerült kuponnal megvennie. A színek ecsettel való felvitelnél hajlamosak picit potyogni, így kezdő sminkeseknek talán nem a legjobb megoldás, de egy kis korrektorral ezen lehet segíteni.
Egyébként tökéletes őszi-téli darab, habár a rengeteg fényes szín miatt nem a legvisszafogottabb, hétköznapi paletta. Nekem kell mellé még egy paletta is, amiben van matt highlight és satírozó-crease szín, ennek ellenére tudom, hogy rengeteget fogom használni a következő hónapokban. A pigmentáció, a színek satírozhatósága és az árnyalatok miatt is fantasztikus és szerintem a hibái ellenére is megéri az árát.

Értékelés: 5/4,5 

Fél pontot levonok, mert legalább egy matt highlight vagy crease szín kerülhetett volna bele, de mivel mindkettőt hiányolom, így nem tudom megadni a maximális öt pontot. Egyébként imádom ezt a palettát és mindenkit csak buzdítani tudok, hogy szerezze be.

Mit szóltok a Maybelline új palettájához? Van kedvenc őszi palettátok? 😊

Megjegyzések

  1. Juhúú, már nem félek megvenni, csak kerüljön ki a Glamour-napokra! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a paletta, de eddig sikerült elhessegetni a gondolatot, hogy megvegyem. Eddig... :D Remélem találok belőle. :)

    VálaszTörlés
  3. Huhh hát nem tudom eldönteni, hogy melyik paletta legyen a kinézettek közül :o #óriásidilemma
    Szeretem a tesztjeidet egyébként, nagyon sok nézőpontból vizsgálódsz és ez szerintem tök jó!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)