2017-2018 őszi-téli trendek 1. rész


Tavasszal nem készült el az aktuális trendeket bemutató bejegyzés, mert úgy éreztem nem igazán van rá igény és elég sok munka van benne. Viszont utána többen is írtátok, hogy hiányoltátok a trendek bemutatását, így már akkor eldöntöttem, hogy ősszel semmiképp sem hagyom ki, így rászántam néhány órát az elmúlt hétvégéken és összeszedtem harminc pontban azokat a trendeket a kifutók világáról, amiket a hétköznapi nő öltözködésébe is be lehet illeszteni. A bejegyzést ismét két részre szedtem, hogy emészthetőbb legyen, a következő rész holnap vagy pénteken kerül majd ki. 
Fogadjátok szeretettel, remélem hasznosnak és érdekesnek találjátok majd a végén pár szóban leírjátok a véleményeteket. 😊


1. Meggyapjasodva 


Az őszi téli szezonban nagyon divatosak lesznek a gyapjúberakásos kabátok, főleg a pilóta és motoros dzsekik, de a hosszabb fazonok között is találhatunk gyapjúval díszített példányokat, sőt a farmerdzsekiken is megjelent a gyapjú, visszaidézve a 80-as évek hangulatát. Ez egy nagyon vagány és szerintem a hétköznapi ruhatárba abszolút kényelmesen beilleszthető trend, ha valaki már unja a sima bőrkabátokat és bomber dzsekiket. 


2. Nadrágtrendek 


A kifutókon és üzletekben egyre több extrém farmer jelent meg. Mintás, fodros, varrott díszítésekkel, különleges szabásokkal feldobott farmerek hódítanak most. 
A klasszikus darabo kközül még mindig trendi a boyfriend és a mum jeans, de egy szaggatott extra skinnyvel sem lőhetünk mellé. A basic skinny fazonoknál a magas derék a legtrendibb. 
Ha a farmert kihagynánk, akkor választhatunk bársony és bőr nadrágot. A magas derekú ceruzanadrágok is megjelentek, főleg élénkebb színekben, mint piros és kék, de egy klasszikus fekete sosem lehet rossz választás. Ezek a szezon elegáns darabjai is. Egy magassarkúval és egy feltűnő felsővel tökéletes party szerkót kapunk. A bő szárú és trapézszárú darabok is hódítanak, mindegyik fazonban nagyon népszerű a törtbársony, mint anyag. 


3. Csupafarmer 


A kifutókon megjelentek a csupafarmer szettek. Ez a trend utoljára a 2000-es évek legelején hódított. Farmernadrág, farmer kabát és farmer kiegészítők. Most nem ciki együtt hordani őket, sőt reneszánszukat élik a hosszú farmer kabátok is. A visszatérő trend modernizálásaként pedig hódítanak a virágmintás, mesefigurás, plecsnikkel díszített darabok. 


4. Folk

folk


Ez az a trend, ami szinte minden szezonban megjelenik, valamilyen formában. Ezúttal az oroszos és dél amerikai, valamint az őslakó amerikai indiánok mintái népszerűek. Szerintem nagyon izgalmas trend és szuperül fel lehet dobni a hétköznapi szetteket egy-egy ilyen holmival. 


5. Bársonyos


Ez a trend egy éve szilárdan áll a divat világában és az őszi-téli szezonra is visszatért. Nem panaszkodhatunk, hiszen kellemes, meleg, abszolút komfortérzetet adó viselet a bársony és a törtbársony, valamint nagyon mutatós is. 


6. Takarószerű 


Nagyon divatosak most a takarószerű vállkendő, poncsók és kabátok, amik úgy festenek, mintha csak a kedvenc takaródat dobtad volna a válladra. Ezek az oversize darabok nem csak kényelmesek, de praktikusak is, hiszen nagyon jól alájuk lehet öltözni. Megjelentek a picit futurisztikus pufi dzseki anyagból készült darabok is, amik inkább majd a téli hónapokban kerülhetnek elő. 


7. Szoknyák 


Az idei őszi-téli szoknyatrend nagyon változatos. A klasszikus minik között a bőr, bársony, hasítottbőr utánzat a legtrendibb, de egy klasszikus farmer minivel sem nyúlhatunk mellé. A kockás miniszoknyák is újra hódítanak. 
A hosszabb fazonok között maradt a ceruzafazon, de itt is beszivárgott a farmer, bársony és hasítottbőr mint anyag, valamint a fodrokkal díszített darabok is kezdenek egyre népszerűbbek lenni. Ez utóbbi különösen a vékony lányoknak jó hír, hiszen a fodrok optikailag nagyítanak, így formás idomokat lehet velük varázsolni. A midi fazon is nagyon népszerű, itt elsősorban a bársony és pliszírozott darabok a trendik, de egy tüllös szoknya sem rossz választás. Az aszimmetrikus szabású fodros fazon is kezd visszatérni, szintén a 2000-es évek első feléből. 


8. Vadító műszőrmék 


A klasszikus, natúr műszőrmék lassacskán átadják a helyüket a dögös, mintás színes daraboknak, amikkel biztosan nem maradunk észevetlenek. Szintén a 80-as évek egyik nagy trendje volt a színes műszőrme. A kabátok mellett a színes szőrmés táskák is nagyon népszerűek. Az idei tél biztosan nem lesz így unalmas és szürke. 


9. Csillagok között 


Már a tavalyi év őszi-téli trendjei között is felbukkantak a csillagos-csillagképes darabok és ebben a szezonban is az univerzum határait feszegetik a tervezők. Minden jöhet ami a csillagokkal és az űrutazással kapcsolatos. Szerintem nagyon kis jópofa, játékos trend ez és abszolút jól beilleszthető a hétköznapi ruhatárakba is. 


10. Piros és bordó 


Az őszi-téli szezon egyik legtrendibb színe, egy nagy klasszikus, a piros és a bordó. Nőies, szexi és elegáns egyszerre. Egy piros pulcsi, blézer vagy kabát szinte kötelező a szezonra. Ha pedig inkább a kiegészítők közül válogatnál, akkor a bokacsizmák, cipők és táskák is nagyon divatosak ebben a színben. 


11. Sálminta 


Ez a minta szerintem mindenkinek ismerős az anyukák vagy nagymamák ruhásszekrényéből, hiszen a 70-es években nagyon népszerű volt és szinte mindenkinek volt ilyen sálja. Nos, a minta ezúttal a ruhákon köszön vissza. Nagyon izgalmas trend, picit keleties hatású, így ha valakinek nem tetszenek a most trend amerikai folk minták, akkor ezt ajánlom inkább figyelmébe. 


12. Pompom mánia 


Szerintem, az egyik legizgalmasabb és legaranyosabb trend mind közül a pompomos holmik hódítása, különösen a pulcsiknál. De hódítanak a pompomos sapkák, kesztyűk és cipők is, valamint a táskákon is megjelentek a vidám kis pompomok. Igazi vidám, jópofa kis trend, amivel feldobhatjuk a hideg hónapok hétköznapjait. 


13. Sötét virágminta 


A virágminta a divatvilág egyik masszív alappillére, hiszen szinte minden szezonban megjelenik, kisebb-nagyobb változásokkal. Ezúttal a sötétebb, kevésbé vidám minták népszerűek. Az ihletés a folk. Ezek a virágminták jelen vannak a klasszikus blézeren, a farmerokon, a táskákon és a cipőkön is. Szerintem nagyon szerethető, nőies de mégis az évszaknak megfelelő trend. 


14. Kockák 

plaid

plaid by missmoonangel featuring Sacai

Szintén nagy klasszikus a minták között a kocka. Ebben a szezonban is visszatért, a flanel ingek mintáival, a klasszikus skót kockával, és az elegáns angol változattal. Szerintem igazi őszi hangulatú trend és egy kockás ing, vagy kockás szoknya remekül fel tudja dobni a ruhatárunkat. ha valaki esetleg mixelésen törné a fejét, akkor remekül párosíthatóak a farmerrel, a bőrrel és akár a virágmintával is. 


15. Cipőtrendek 


Az őszi-téli szezon cipőtrendjei abszolút komfort orientáltak, hiszen néhány kivétellel a lapos illetve a vastag sarkú darabok dominálnak. Egy vastag sarkú bokacsizma igazi must have, ha pedig a trendek között válogatnánk, akkor a szegecses-strasszköves darabok, a virágmintás, a szőrmés, a bársony és masnis változatok közül is választhatunk. Ezek nem csupán a bokacsizmákon, de a sportos cipőkön, és a bakancsokon is megjelentek. 
A szezon elegáns, parti-darabjai a tűsarkú bokacsizmák és combcsizmák. Utóbbiból a vastag sarok és a lapos talpú is trendi. ha pedig valami abszolút kényelmesre tennénk le a voksunkat, akkor válogathatunk az újra népszerű katonai bakancsok közül is. 


Ez volt tehát az őszi-téli trendösszefoglaló első része. A következő rész is kikerül még a hétvége előtt. Addig is jó Glamour-napozást mindenkinek! 



Az eddigiek közül melyik a kedvenc trendetek? van olyan amit már viseltek? Mi az amit szívesen kipróbálnátok és mi az ami nagyon nem tetszik? 😊

Megjegyzések

  1. Már egyszer végignéztem ezt a divatelőzetest, most is merítettem ihletet. Egy ideje újra hordok pirosat, bordót, sőt piros rúzst is , sose gondoltam volna, de imádom! A virágos, folklór minták érdekesek, kéne tennu egy próbát velük . Évek óta van egy szőrmekabátom, remekül néz ki de nem merem felvenni, majd egyszer... Jó cikk, köszi 😘

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)