Weekly Inspiration

Manapság kire mondják, hogy stílusos? Vagy stílus-ikon? Ha a mostani 15-25 közötti korosztályt kérdezzük, sokak válasza talán valamelyik Jenner-Kardashian lány vagy azok klónja lenne, esetleg az instagram-influencerek közül valaki. Hiszen az ő életük irigylésre méltó. Minden fotón tökéletesek. Tökéletes sminkkel, hajjal, outfitekkel és tökéletes helyszíneken. Mindenki rájuk szeretne hasonlítani és az ő életüket szeretné élni. 
De ez nem a valóság, csupán egy elkapott pillanat, ami több tucat fotóból lett kiválasztva, majd megszerkesztve és ellátva egy csinos kis filterrel. Amit látsz, az csupán egy mozaik a teljes képből. Ezeknek a lányoknak is vannak bőrhibái és biztosan van olyan nap, hogy otthon, zsíros hajjal rágcsálják a chipset a tv előtt. Ha irigykedsz valamelyik instagram-modell kockás hasára, jusson eszedbe, hogy nagy valószínűséggel csak egy jól beállított képet látsz és a valóságban neki is vannak úszógumik a hasán, ha leül, vagy épp előfordul, hogy nem látszanak a kockái egy kiadós ebéd után. 
Stílusos nem egy fotó alapján lesz az ember. Ezt nem lehet megszerkeszteni különböző appokban és nincs rá filter sem. Attól sem leszel stílusos, ha utánozol más, annak titulált embereket. Maximum trendi.
Az én meglátásom szerint a stílusosság az ember teljes megjelenésében nyilvánul meg és nem csupán a külsejében. A modor, a beszéd, a viselkedés és mindaz, ami a személyiség részét képezi, ezek adják az alapját. Valaki viselheti a legdrágább ruhákat és lehet bármilyen gyönyörű is, ha a viselkedése vagy a megnyilvánulásai közönségesek, minden más értéktelen lesz.
A stílusosság szerintem az, ha valaki tisztában van az erősségeivel és a gyengéivel is, és mindazok ellenére magabiztos tud lenni. Nem akar másnak tűnni és nem hajszolja a tökéletességet, a divatot. A stílusosság egyszerű, nem hivalkodó és nem harsány. Feltűnővé egy kedves mosoly teszi, vagy egy elragadó személyiség és nem pár dekoltázsvillantó fotó az Instagramon. Emlékezetessé pedig az által válik, hogy valaki a saját képére formálta az adott kor trendjeit. Ha ez fordítva történik, az illető ugyanúgy feledésbe merül, mint az adott divathóbort, aminek oltárán feláldozta magát.
A stílusosság merészség, de nem közönségesség. A stílusosság magabiztosság, de nem beképzeltség. Ugyanakkor kacérság és egy kis polgárpukkasztás is, de mégsem ordenáré. A stílusosság játékos, de nem önmaga paródiája. Ugyan megvannak az eszközei, azok a darabok, amik igazi klasszikusok, de stílussal és élettel a viselő tölti meg. Ő formálja, ő ad neki karaktert. Ha pedig erre képtelen, akkor  ő maga is egy csupán a sokszáz egyetlen szezonon át tartó trendnek. 


Ha a stílusikonokra gondolok, elsők között mindig Audrey Hepburn jelenik meg a szemeim előtt. 
Az ő bája, eleganciája, stílusa, személyisége még évtizedekkel később is példaértékű. 


Imádnivaló ez a ruha. 


Egy örök klasszikus darab. 


Egy újabb álomszép smink Lindától. 

Nagyon tetszik ez a kompozíció.


Hangulatos 


Tökéletes nyári ruha. 




Fülbevaló-szerelem. 


Csodaszép


Heti háttérkép.


Legcukibb kaktuszos mani. 


Ha már a kaktuszoknál tartunk...


Rose gold szépségek. 


Tökéletes nyaralós-városnézős szett. 


Imádnivalóak ezek a nude rózsaszín mélyvás árnyalatok. 


Nagyon szeretem az augusztusi erdő csendjét és nyugalmát. A sötét, haragos zöld színeket, az árnyékokat és az illatát. 


Zebra süti. gyerekkorom egyik kedvence. 😊


Mesés kilátás. 


Ez a gyűrű valami álomszép. 


Itt szívesen eltölteném a nyár további részét. 


Egy kis DIY ötlet. 


Csini!


Gyönyörűek ezek a színek. 


Palettában is elfogadnám őket. 


Az egyik kedvencem mostanában. 


Heti poén. 


A smink és a frizura is szuper!


Igazi nyár végi kerti-parti feeling. 


Ez a ruha mesés! *.* 


Heti cukiság 😊

Képek: Pinterest/Tumblr

Melyik kép volt a kedvencetek? Mit gondoltok a nyitósorokról? 

Megjegyzések