Parfüm Pillanatok: Burberry-The Beat


 Ha a tavaszi és nyári parfümökre gondolunk, akkor szerintem a legtöbbünknek valami gyümölcsös, virágos esszencia ugrik be. Tény, hogy nem egyszerű üde, a melegebb hónapokban is kényelmesen viselhető illatot kreálni, ami elegáns, de nem rideg és minden korosztály kellemesnek találhatja. 
Ebben a bejegyzésben a Burberry "The Beat" nevű kreációját mutatom be Nektek, ami a Parfum.hu felajánlásából érkezett hozzám. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést róla. 



 Ez az illat egyáltalán nem számít újnak, hiszen közel tíz éve került a polcokra és azóta a márka egyik ikonikus darabja lett. A csomagolás nagyon megnyerő ás elegáns, különösen tetszik, hogy a doboz és az üveg is magán viseli a márka híres kockás mintáját.


 A The Body-hoz hasonlóan a The Beat üvege is tükrözi a Burberry kifinomult, modern eleganciáját és klasszikus stílusát. Az üveg egy lekerekített, fényes, fémnek tűnő, nagyon igényes műanyag tetőt kapott, az oldalán pedig egy hasított bőrre erősített Burberry biléta emlékeztet az illat megalkotójára. Az üveg jól záródik és kézreálló, nagyon praktikus, mégis extra, eleganciát árasztó, mint a márka minden más darabja is. 

Fejillat: Rózsaszín bors, Mandarin narancs, Bergamot, Cardamom
Szívillat: Írisz, Tea, Harangvirág
Alapillat: Vetiver, Cédrus, Fehér pézsma

Fújás után elsőként a citrusos jegyek élettel teli, pezsdítő elegyét érezhetjük meg, ami pár pillanat után átvált egy finoman édeskés, pikánsan fűszeres, ugyanakkor végig nagyon friss kompozícióba. Az illat kezdeti harsánysága után lecsillapodva megérezhetjük a virágos jegyeket, melyet végig kísérnek a fűszeres alapelemek, a pézsma karakteressége és a bors pikánssága. Körülbelül fél óra elteltével megérezhetjük benne a narancsot is, ami lágy, finoman édes, fűszeres köntösbe bújva teljesíti ki, ezt az elegáns, friss, kirobbanóan élettel teli illatot, ami tökéletes tavaszra, nyárra, de én akár az ősz melegebb napjaira is el tudom képzelni. 
Igazi iskola és munkahely barát nappali illat, ami ugyanúgy vonzó lehet egy 20 éves számára, mint ahogy szeretheti egy negyven éves, nőiességében magabiztos nő is, vagy akár az idősebb korosztály is magáénak vallhatja. Tehát valóban egy kortalan parfümről beszélünk.

Az illat nagyon tartós, én egy nyolc órás munkanap végén is intenzíven érzem a bőrömön, a ruhán pedig napokkal később is megmarad.



Elsősorban azoknak ajánlanám, akik egy nem szokványos, gyümölcsös, koktélos nyári illatot keresnek, hanem valami kifinomultabb, elegánsabb parfümmel szeretnék bővíteni a kollekciójukat. Azt is megjegyezném, hogy ez a parfüm szerintem tökéletes menyasszony-illat is lehet. 
Az Instagram oldalamon is megmutattam az illatot, ahol többen is megjegyezték, hogy nagyon szeretik ezt a parfümöt. 😊



Ti próbáltátok már? Van kedvencetek a Burberry-től?

Megjegyzések