Parfüm Pillanatok - Avon "Imari Elixir"


 Ebben a bejegyzésben az Avon új női illatát, az Imari Elixirt szeretném bemutatni nektek, ami januártól kapható Magyarországon. 
A leírás alapján azonnal szimpatikus lett és volt egy olyan megérzésem, hogy ez az illat nagyon kedvemre való lesz. De vajon végül így lett? Ez kiderül a teljes bejegyzésből. 



 Engem már a csomagolás megfogott. Nagyon tetszik ez a klasszikus, letisztult doboz és üveg. Picit a Niche parfümmárkák designja jut róla eszembe (Atelier des Ors, Diptique). 
A kupak jól záródik, így biztonságosan szállítható táskában is. A szórófej rendben van, egyenletesen permetez, nem csöpög.


 Most térjünk át az illatjegyekre. 

Fejjegy: Feketeszeder, Zöldalma, Mandarin
Szívjegy: Rózsa, Jázmin, Ylang-Ylang
Alapjegy: Vanília, Borostyán, Pacsuli 

Az illatjegyek alapján kapásból azt hihetjük, hogy egy tavaszi-nyár, könnyed, kis gyümölcsös, felejthető illatot kapunk. Nos, ez tévedés. 
Az Avon ugyanis egy gyümölcsös, nagyon karakteres őszi-téli parfümöt alkotott meg.


 Első fújásra a kissé kesernyés, de mégis édes, vaníliába burkolt borostyánt érezhetjük meg, ami kellemesen meleg, de egyáltalán nem fojtogató. Mindezt finomat átszövi a pacsuli fűszeressége és mélysége. 
Picivel később előbújik a fanyar szeder és a lédús, friss alma harmóniája, ami mögött egészen lágyan érződik egy pici citrusos esszencia is. 
A virágos jegyek, a rózsa klasszikus, karakteres illata és a buja jázmin csak percekkel később mutatkozik be, egy egészen elragadó, vaníliás köntösben, ami a parfüm viselésének minden percét "megédesíti". 

Nagyon-nagyon megszerettem ezt az illatot, mert nem a tipikus téli nagyon fűszeres, nagyon édes parfüm. Van benne egy kis keleties titokzatosság, egy pici játékosság, de nem egy felejthető gyümölcskoktél. 

Én mindenképpen esti illatnak javasolnám. Ha pedig korosztályt kellene hozzárendelnem, akkor szerintem 20-60 év közöttiek lehetnek a célcsoport. El tudom képzelni egy egyetemistán, de ugyanúgy passzolhat egy csinos anyukához, vagy egy fiatalos nagymamához is, épp ezért megsúgom az uraknak, hogy tökéletes Valentin-napi vagy nőnapi ajándék lehet. 

A tartósságát tekintve átlagosnak nevezném. Ugyan egy teljes nyolc órás munkanapot nem bír ki bőrre fújva, de 5-6 órán át kitart, ruhán pedig még másnap is érzem.


Az 50ml-es kiszerelés ára most akciósan 2499 Forint. 


Ti próbáltátok már ezt a parfümöt? Milyen illatokat szerettek legjobban télen? 

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Megjegyzések