2016-2017 Őszi-Téli Trendek 1. rész


Évek óta hagyomány a blogon az új szezon kezdeteként az aktuális trendeket bemutató bejegyzés. Idén sem hagyhattam ezt ki, így beleástam magam a divatvilág mélyére és összegyűjtöttem a legnépszerűbb és a leginkább hordható trendeket, amik egy hétköznapi nő ruhatárába is beilleszthetőek és a fast fashion üzletekben is megtalálhatjuk őket. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, mit tartogat számunkra az őszi-téli divat ebben a szezonban, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. Két részre szedtem, hogy könnyebben emészthető legyen és külön kihangsúlyozom, hogy ezek csupán az általam leginkább kiemelkedőnek vélt trendek, a teljesség igénye nélkül. Enjoy! 



1. A szezon dzsekijei 


A kora őszi időszak, a hűvös reggelek de kellemes nappalok kulcsdarabjai a könnyű dzsekik. Már a tavaszi szezonban is hódítottak a bomberdzsekik, és továbbra is nagyon népszerűek a nagy divatházak és a fast fashion márkák kínálatában is. 
A bőrdzseki örök darab, csak a szabása változik időnként. A klasszikus fekete és barna mellett most nagyon divatosak a bézs és bordó színek is, de egy-egy extrémebb zöld vagy kék is jó választás lehet, ha nem az alapdarabot keresed, hanem valami feltűnőbb, egyedibb verziót. A szabását tekintve most a rövidebb, asszimetrikus oldalcipzáros fazonok hódítanak. 


2. Még több kabát


Ha a rövidebb dzsekiket nem igazán kedveled, vagy valami elegánsabb-különlegesebb darabot szeretnél inkább, akkor jó hírem van, mert a szezon kabáttrendje rendkívül sokszínű és szerintem mindenki könnyedén találhat az ízlésének és alkatának megfelelő darabot. 
Örök klasszikusként első helyen megemlítendő a ballon kabát A combközépig érő fazonok idén elsősorban fekete, piros és zöld színekben jelennek meg, de egy klasszikus bézs is simán viselhető, ám ez az árnyalat idén leginkább a hosszabb fazonok között hódít, amire külön kitérek majd.
Divatban maradt a military stílusú és klasszikus parka is, ami jó szolgálatot tesz az esős-szeles őszi napokon. 
Hódítanak az oversize darabok és a waterfall szabásvonal is. Ha igazán trendi szeretnél lenni, akkor mindenképp szerezz be egy poncsót, amit nem csak önmagában de akár dzseki fölött is viselhetsz, ha rétegesebben szeretnél öltözni. A farmerdzseki ebben a szezonban oversize és izgalmas új trend a feliratos vagy mintás hátú dzsekik megjelenése is, elsősorban a bőr és farmer darabok között. 


3.Katonadolog


Szintén egy olyan trend, ami szinte sosem távozik a divatból, de egy-két szezononként picit több figyelmet kap, máskor picit háttérbe szorul. A nagy divatházak ismét leporolták és előszeretettel használták az őszi-téli kollekciókban. A katona zöld mint szín, illetve a katonai stílusú kabátok hosszú távú befektetést jelentenek, hiszen ha nem is midnen szezonban, de 2-3 évente újra és újra megjelennek az üzletekben is. Idén a terepminta is nagyon divatos és megjelentek a katonai zubbonyokat idéző elegánsabb kabátok és blézerek is. A kiegészítők terén is megjelentek a katonai ihletésű darabok, mind a színvilágban, mind a részleteket tekintve. 


4. Gatyába rázás 


A szűk farmerek között ebben a szezonban a szaggatott és/vagy magasderekú darabok hódítanak. Továbbra is trendik a boyfriend és mum jeansek, amik között most a feliratos és mintás verziók is menőnek számítanak. Egyszre inkább visszaszivárognak a divatvilágba és a fast fashion üzletek polcaira is a trapéz szárú farmerek. itt is megjelentek a virágos darabok és a legutóbb 90-es évek végén 2000-es évek elején hódító patchwork denim változatok is. 
A bőrnacik szinte kötelezően megjelennek az őszi és téli szezonban és idén a hasított bőr is trendinek számít, valamint a military minta is. 
Az elegánsabb szekcióban a palazzo fazon hódít, ami vászonban, tweedben és bársonyban is megjelent a kifutókon. 


5. Virágeső



A virágminta minden szezon egyik biztos alapköve, hiszen más-más formában de minden divathéten felbukkan. Az őszi és téli szezonban ezúttal a sötétebb, nagyobb, látványosabb minták bukkantak fel a kifutókon. Sok a népies ihletésű és a festményeket idéző minta és nem csupán a ruhákon, de a kiegészítőkön is előszeretettel használták a tervezők. 


6. Rétegezve


Szintén egy olyan trend, ami legutóbb a 90-es évek végén hódított. A fehér pólók a spagettipántos felsők és ruhák alatt, illetve pulcsik alól kivillanó ingek és pólók. Én nagyon izgalmasnak tartom ezt a trendet és abszolút hideg idő kompatibilis. 


7. Hosszúra szabva 


Ahogy említettem a klasszikus ballonkabát idén picit újra értelmezve bukkant fel a kifutókon, mégpedig a 70-es és 80-as évek hosszú fazonjait megidézve. Idén a szövetkabátoknál is a bakáig, de legalábbis lábszár középig érő hosszúság dominál. A duplagombolás mellett az öves és nyitott oversize darabok kerültek előtérbe.


8. Balerina sikk


A divatházak ebben a szezonban nagyon szerették a balerinák ruháit idéző tülles szöknyákat és ruhákat, a finom púderszíneket, a táncosok dresszeit idéző bodykat és a balettcipőkre hajazó lábbaliket. Szerintem csodásan elegáns trend, amit tökéletesen be lehet építeni a hétköznapi nő ruhatárába is. 


9. Szoknyatrendek 


Itt lesz két külön kiemelt fazon is, de általánosságban nézve ebben a szezonban a miniknél a bőr darabok hódítanak, ezek közül is a gombokkal és cipzárakkal díszített darabok, ugyanez vonatkozik a farmerre is. Divatosak a military ihletésű szoknyák és a fűzős-sliccelt, valamint a patchwork darabok is. 
A skater trend hagyatékaként megmaradtak az A-vonalű minik is, amik közül a klasszikus fekete, a virágmintás darabok és a merész bőr és lakk darabok a legkiemelkedőbbek, valamint a kockás szoknyák is reneszánszukat élik. 
A hosszabb fazonok közül most a ceruza és a midi szoknyák hódítanak, utóbbiból elsősorban a pliszírozott és a kockás darabok. 


10. Gótikus és Viktoriánus


Ez a két vonal már tavaly is felbukkant a kifutókon és a divatházak továbbra is nagyon szeretik, a gótikus hangulatot idéző darabokat és a viktoriánus kor divatját idéző fazonokat. Szerintem abszolút beilleszthető egy hétköznapi ruhatárba, de az elegánsabb outfitekben is nagyon jól mutat ez a stílus. 


11. Vadító lila


Számomra kifejezetten üdítő a piros, bordó, marsala, burgundy és társai valamint a sok éves zöld és teal egyeduralom után, hogy a divatvilág végre előtérbe helyezte a lilát is, mégpedig ennek egy vibráló, élénk, izgalmas verzióját. Éljen, éljen! :) 


12. Gallér 


Ebben a szezonban nagy népszerűségnek örvendenek a galléros felsők, blúzok is ruhák is, megidézve az iskoláslányok egyenruháit. Szerintem igazán bájos trend és tökéletes munkahelyi viselet is. 


13. Hasított bőr és shearling 


Ebben a szezonban is divatosak a hasított bőr (persze inkább az utánzat) és a gyapjúszegélyes azaz shearling darabok. Mindkettő megjelent a kiegészítők között, sőt egy hasítottbőr cipő szinte kötelező a szezonra


14. Pliszírozott 


Szintén egy olyan trend, ami szezonok óta be-beköszönt a divatvilágba, de csak mostanra ért a tetőfokára. Mindenféle hosszúságban megjelent és szerintem a téli partiszezon egyik sztárja lesz, habár a bőr és kockás darabokat a hétköznapokban is simán bevethetjük majd. ;) 


15. Vadító 80-as évek 


80s

80s by missmoonangel featuring a wool coat

Szintén már két szezon óta hódít a nyolcvanas éveket idéző irányvonal, ami magába foglalja a szabásokat, a mintákat és a stílust is. Az elegánsabb daraboktól kezdve az utcai ruházaton át mindenen megjelent ez a vonal, ami magában hordozza a 80-as évek hip hop divatirányzatát, a szintipop sztárok ikonikus szettjeit és a kor kissé polgárpukkasztó, néhol obszcén darabjait. 


16. Műszőrme 


A hideg hónapokban ismét hódítani fognak a drámai, látványos műszőrme kabátok. Ebben a szezonban a rózsaszín és a púderszínek a  legtrendibbek, ha valakit nem zavar a sok rácsodálkozó tekintet, akkor érdemes beszerezni egy ilyet. 



Hamarosan érkezik a 2. rész, addig is szemezgessetek innét! ;) 

Mit gondoltok a szezon trendjeiről? Melyiknek örültök leginkább? van olyan, amit biztosan nem viselnétek? :)










Megjegyzések

  1. Az első 5 pont jöhet, bármikor :D A bombereknek kifejezetten örülök, szerelem számomra és már be is szereztem egy oliva zöldet.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Mint goth stílus kedvelője, a gótikus stílust idéző ruháknak örülök a leginkább. De a balerinás ruhák is nagyon tetszettek. :)
    Azt hiszem, most gyakrabban fogok ruhaboltokba járni, hátha ilyen szép darabokat fogok találni. :)

    VálaszTörlés
  3. ezekről a réteges ruhákról még a gimis éveim jutnak eszembe, amikor reggelente az okozott fejtörést, hogy a fekete pólóm fölé c.sárga vagy n.sárga trikót vegyek. :D olyan érdekes dolgo a divat amúgy, ami egyszer menő, az eltűnik x évre, és újra vissza jön. :) a trapéznak mondjuk nem örülök, nem igazán az én világom, remélem nem szorítja teljesen háttérbe a csőnacit. :D a ballonkabát számomra szerelem, bár ez a hosszú fazon így képen nem igazán jön be, de mindenképp rájuk nézek. a katona és bomber stílus sem az én világom, de örülök, hogy a bőrkabi is marad. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)