Inecto Naturals Kókuszolajos sampon és balzsam - Vélemény


 Nagyon válogatós vagyok, ha hajápolásról van szó. Muszáj, mert sajnos a természet a lehető legnehezebben kezelhető hajtípussal áldott meg. Vékony szálú, szöszösödésre és göndörödésre hajlamos hajjal, ami a legkisebb párától is összeugrik. 
A hajam állapotával szerencsére nincs problémám, hiszen nagyon gyorsan nő, mostanra már a fenekemig ér, ha ki van vasalva és nem is töredezik olyan mértékben, hogy le kellene vágnom. 
Ennek ellenére ritkán fordul elő, hogy egy hajápolási termék lenyűgözzön és emiatt ritkán is váltok a jól bevált termékekről. 
Most viszont a TAKEme Shop jóvoltából kipróbálhattam a megújult Inecto Naturals termékcsalád kókuszolajos samponját és balzsamját. Nézzük, mennyire váltak be.



 A sampon és a balzsam nagyon mutatós és jópofa flakonokat kapott, amik elég masszívak. Én sokkal jobban szeretem ezt a fajta kialakítást, valahogy jobban kézre állnak, mint mondjuk az ovális, laposabb flakonok. 
A sampon és a balzsam is nagyon nagy mennyiség, 500ml, ami hosszú ideig elég, még az én extra hosszú hajamra is. 
A webshopban itt találjátok. 
Az ára 949 Forint. 
Az Inecto Naturals termékek kaphatóak még az Auchan, Müller, Rossmann és Tesco áruházakban is.


 Kifejezetten száraz, töredezett hajra ajánlják és organikus kókuszolajat tartalmaz, valamint 90%-ban természetes összetevőket. 
Nézzük azért meg az INCI listát is: 


A sampon maga átlátszó, de kicsit zavaros-gyöngyházas. Az illata nagyon-nagyon finom, édes és kókuszos. Én kétszer szoktam átmosni a hajamat. Az első alkalommal még nem habzik túl intenzíven, de a második mosásnál már gazdag, finom habot képez. Nagyon jól tisztít és nem okozott semmilyen irritációt.


 A balzsam kiszerelése és külseje is nagyon hasonló, még színeiben is épp hogy csak eltér, ezért mindig nagyon kell figyelnem, hogy melyik után nyúlok. 
Itt találjátok a webshopban!
Ez is 500ml és 949 Forintba kerül.




A balzsam állaga sűrű és krémes, a színe fehér az illata szerintem egy az egyben a konzerv-kókusztejet idézi. nagyon természetes és friss és nekem elég sokáig érződik a hajamon szárítás után is. 
Nagyon jól táplál, a hajam puha és könnyen kezelhető lesz tőle és én azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban tartja a formázást is, legyen az vasalás, vagy épp göndörítés. Ugyanakkor nem lapítja le a hajamat és nem lesz tőle zsíros, nehéz érzetű. Körülbelül egy hónapja használom és ezalatt az idő alatt semmi probléma nem volt a hajammal, tehát elmondhatom, hogy ugyanazt tudta nyújtani, mint az eddig használt termékek és talán kevésbé szöszösödik még párás időben is, mint a régi termékek használatával.

Összegzés: Ez szerintem egy nagyon korrekt termékcsalád ár-érték-mennyiség tekintetben is. Habár az INCI listája nem annyira barátságos, mint mondjuk az általam korábban használt Sante Gingko&Oliva termékeké, de ugyanazt a hatást produkálja. Plusz az ára és a mennyisége miatt is jobban megéri. No meg persze az illata. Én alapjáraton imádok mindent ami kókuszos, így nálam az illata miatt is nagy plusz pont jár minkét terméknek, habár eléggé eltérő az illatuk. A samponé édesebb, a balzsamé természetesebb. Összességében elmondhatom, hogy a hajam nagyon szereti. Puha, fényes és könnyen kezelhető lett tőle és talán kevésbé is szöszösödik. Durván károsodott hajra, lehet, hogy önmagukban kevesek lennének, de szerintem érdemes tenni velük egy próbát, akár a pakolással vagy hajápoló olajjal kiegészítve. 

Értékelés: 5/5

Én maximálisan elégedett vagyok velük, pedig tényleg nagyon kritikus vagyok a samponokkal és balzsamokkal szemben, de kifejezetten megszerettem ezt a két terméket és ha a hajam továbbra is ilyen pozitívan reagál rájuk, a tavasz beköszöntével is, akkor biztosan újra fogom vásárolni. Kókusz imádóknak pedig igazi must have, mert nem is tudnék más ilyen isteni kókusz illatú hajápoló terméket mondani. :)  

*A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Próbáltátok már az Inecto Naturals hajápoló termékeit? Mik a tapasztalataitok? Milyen elvárásaitok vannak egy samponnal és balzsammal szemben? :)

 

Megjegyzések