Fitt Április 6. rész


Először is szeretnék elnézést kérni, amiért csak ma került fel ez a rész. Tegnap teljesen kiment a fejemből. Remélem azért nem hagytátok ki a mozgást! ;)
Ebben a részben arról lesz szó, hogyan tudod a fogyókúrádat a családi étkezésekbe beilleszteni. Ez sokaknak gondot okoz, különösen, ha a család hagyományosan étkezik (sok fehér kenyér, rántott hús) és a családtagok nem szeretnének részt venni a te kis projektedben.
Hoztam még két szuper smoothie receptet is, amik nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is.
Végezetül egy gyilkos cardio és teljes testedzés következik, valamint az egy nap csúszás miatt holnap sem tétlenkedhetünk, de ne ijedjetek meg, csupán öt percet vesz majd igénybe az az edzés. :) Felkészültetek? ;)




Sokaktól hallottam, hogy nem tudják az egészséges táplálkozást összeegyeztetni a családi étkezésekkel, szokásokkal. Szerintem az első és legfontosabb dolog, hogy ülj le a családoddal, beszéld meg velük, hogy mit szeretnél és kérd a támogatásukat. 

1. Fehér kenyér helyett barna kenyér

Biztosan szoktál magadnak venni nasit, vagy 1-2 élelmiszert, ami csak a tiéd. Ezt megteheted a kenyérrel is. Ráadásul így több napig is kitart az adag. ;) 

2. Hizlaló köretek helyett... 

A sok rizs, főtt krumpli, sült krumpli, krumplipüré helyett te egyél friss salátát, zöldségköretet vagy kuszkuszt a húsok mellé. 

3. Rántott hús helyett... 

Ha nem főzöl külön, kérd meg anyukádat, hogy tegyen félre neked 1-2 szelet húst, amit el tudsz készíteni, más egészséges módon. Vagy próbáljátok ki az olajban sütés helyett a sütőben sütést. Csak kenjetek meg olívaolajjal egy sütőpapírral bélelt tepsit, tegyétek bele a hússzeleteket és süssétek, amíg az egyik fele meg nem pirul. Ekkor kenjétek meg újra alattuk a papírt, majd fordítsátok meg. Ugyanolyan lesz, mint a sima rántott hús, csak kevésbé olajos. 

4. Főzelék rántás nélkül? 

Igen, lehet így is. A borsó, krumpli, bab, lencse főzelékeket önmagukkal s tudod sűríteni. Csak turmixold le a zöldség egy részét, majd tedd bele a főzelékbe. Nem lesz annyira sűrű, mintha rántást használnál, de sokkal egészségesebb így. 

 Smoothie receptek

A smoothie azért is szuper, mert tulajdonképpen bármilyen étkezést kiválthatsz vele. Gyorsan össze lehet dobni, tápláló, egészséges és finom. Készítheted turmixgépben, bot turmix segítségével, vagy akár egy kis ügyeskedéssel robotgéppel is. ;) 

Zöld turmix  

Hozzávalók: 
  • 1 banán
  • 1 kivi
  • 2-3 bébispenót levél
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál méz vagy agave szirup 
  • csipet fahéj 
Ne ijedjetek meg, a spenót íze egyáltalán nem érződik, viszont annyi fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hogy szuper adalék egy turmixba. Csak tedd a hozzávalókat a turmixgépbe, vagy egy edénybe és dolgozd őket össze. Ha egyikkel sem rendelkezel, akkor a spenótot vágd össze nagyon-nagyon apróra, a banánt és a kivit pépesítsd, a zabpelyhet daráld le és a hozzávalókat dolgozd össze robotgéppel.

Epres-kókuszos smoothie 

Hozzávalók:
  • 1 marék eper (lehet málna, szeder, áfonya is) 
  • 1 banán (lehet reszelt alma, friss ananász, barack is) 
  • 1 evőkanál kókuszreszelék 
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál méz (vagy agave szirup, nyírfacukor) 
  • 1 dl víz 
  • 2 evőkanál natúr joghurt 
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
Csak mindent dolgozz össze és már fogyaszthatod is. ;)


Edzés 




Ez a cardio nagyon-nagyon hatásos zsírégető gyakorlatsor. Nem fogok hazudni, én az első alkalommal, amikor végigcsináltam, teljesen kikészültem és többször meg is kellett állnom közben. Én azt javaslom, hogy ha végeztetek vele, pihenjetek 10-15 percet és igyatok sokat.



Ez a gyakorlatsor a teljes testet átmozgatja. Nagyon nehéz, de nagyon hatásos. Ha mindkettőt végigcsináltátok, akkor már közel 30 percet tudtok edzeni, ami szuper. Lesz ez még 1 óra is, a hónap végére! ;) 



A vasárnap pihenőnap, de azért 5 percet igazán szánhatsz egy kis hasizomerősítésre, ugye? :) Csinálhatod akár tévézés közben is, reggel vagy lefekvés előtt. Ha úgy érzed kevés volt, akkor csináld meg még egyszer a gyakorlatsort. ;) 

Remélem tetszett ez a rész is és hasznosnak találtátok! 

A második hét végére hogy álltok? :) Őszintén!

A következő részben egy teljes heti étrendet hozok nektek, edzünk lábra, hogy jól mutassanak a szűk cicanacikban és popsiformázó gyakorlatsor is lesz. ;)

Megjegyzések

  1. Én nem jól állok, de ennek orvosi okai vannak, de azért mozgok és jókat eszek, sokat iszok. :)
    A főzeléket régóta így csinálom, ha eleve nem öntjük fel annyi folyadékkal, akkor nem lesz így sem hígabb. :)

    VálaszTörlés
  2. Én ma kipróbáltam az utolsó videót. Számomra ez volt gyilkos :D.

    VálaszTörlés
  3. Hát...az úgy volt...
    Közérzetre jobban vagyok. Sajna volt mozgás ami kimaradt, de falási roham leküzdve.

    VálaszTörlés
  4. Az az epres smoothie felcsigázta a fantáziám... A múltkor nekem túl sok gyömbért sikerült tennem a smoothimba Gondoltam úgysem lehet majd benne érezni, beletettem egy jó vastag karikát... Hát konkrétan nagyon csípett, alig bírtam megenni. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)