Nagyon csokis muffin

Nagy muffin rajongó vagyok és nagy kritikus is ebben a témában. Nem könnyű jó muffin receptet találni. Nem jön fel, nem sül meg rendesen belül, miközben a külseje megég, kemény lesz, beleragad a muffin-papírba (ez a legnagyobb rémálmom :D) vagy egyszerűen csak nem finom.

Régóta kísérleteztem már a tökéletes csokis muffin receptjével, mire meglett a Nagy Ő. Ő lenne az. :) Nagyon csokis, hihetetlenül omlós és nem ragad bele a papírba. Plusz gusztán berepedezik a teteje mint azoknak a csodás híres Magnolia pékséges muffinoknak. :P

Háttérinfó: Egyetlen egy darabot sikerült lencsevégre kapnom, mivel a legutóbbi alkalomkor, amikor készítettem itt volt Szivi és néhány barátunk is, és percek alatt eltüntették a teljes adagot. :D


Jöjjön maga a recept. ;)

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 15 dkg Rama
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Kevés tej
  • 1 evőkanál étolaj 
  • 10 dkg étcsokoládé (lehet fele arányban fehér és sima csoki is :P) 
  • 5-6 evőkanál holland kakaópor 
  • mazsola, mandula vagy amit még szeretnénk :) 
Elkészítés:

Azzal kezdeném hogy semmit sem írtam el a hozzávalók terén, tényleg ennyi kell mindenből.  :D

A tojásokat habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliáscukorral. Akkor jó, ha szép halványsárga és a cukor majdnem teljesen feloldódott benne. Ezután beletesszük a margarint és ezzel is felverjük. Most jöhet az étolaj, amit szintén belekeverünk. Ezután jöhet a sütőporral vegyített liszt, ami három részben keverünk hozzá. Ekkor a tészta már eléggé sűrű és ragacsos, így itt az ideje hogy öntsünk hozzá egy kis tejet. Nem kell sok, csak annyi hogy robotgéppel dolgozható legyen a tészta. Mondjuk fél dl.
Ezután jöhet a kakaó, amit kanalanként adagolunk a tésztához. Ha nagyon sűrű a tészta megint jöhet egy kis tej. Viszont nem kell túlzásba vinni, mivel a tésztának sűrűnek is kell lennie. Kanállal fogjuk a formába tenni és akkor jó ha magától nem válna el a kanáltól, szüksége kell hogy legyen egy kis rásegítésre.
Végezetül jöhet az apróra vágott csokoládé és mazsola. utóbbit persze kihagyhatjuk. Ezeket már csak keverőlapáttal szoktam belekeverni.

Kibéleljük a muffintepsit a kis muffinpapírokkal, majd két kanál segítségével picit több mint fél "adag" tésztát teszünk a papírkosárkákba.

Nekem így 18-20 darab muffin szokott kijönni ebből az adag tésztából.

Sütésnél a sütőt 160-180 fokra állítom, így sütöm addig, amíg a tészta annyira meg nem szilárdul, hogy már csak a közepe folyós. Ekkor takarékra veszem. Ezután kb. 5 perccel egy fogpiszkálóval ellenőrzöm a tésztát, ha már nem ragad rá, akkor készen van.

Savanykás lekvárral, vaníliaöntettel, vagy vaníliafagyival a legfinomabb. :P


Remélem tetszett a recept és páran kedvet kaptatok hozzá. :) Ha kérdésetek van, akkor kommentár formájában feltehetitek. :)

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki,holnap itthon leszek egész nap, szerintem megsütöm :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, köszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  3. Szia nekem beleragadt a papírba a muffin valamit rosszul csináltam, kérlek segítsetek köszönöm de attól isteni finom

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)