Műszempilla felragasztás,smink, beauty tippek

Biztosan sokatok fejében megfordult már a gondolat, hogy jó lenne kipróbálni a műszempillát. Biztosan sokan el is vetettétek az ötletet, mondván nem tudom hol lehet kapni, nem tudnám feltenni... stb. Vagy talán párotoknak már ott lapul a piperés cuccai között egy szett, csak néhány sikertelen próbálkozás után lemondtatok róla.
Most két szuper videót osztok meg veletek, amelyekben Kandee Johnson sztársminkes mutatja meg, hogyan kell felragasztani a tincses és soros műszempillát, hogy az eredmény tuti siker legyen. A videók angolul vannak, de Kandee mindent nagyon érthetően mutat.

Kezdjük a tincsessel! Videó itt!
Tincses műszempillát a DM-ben lehet kapni legolcsóbban. Közepes árkategóriában az Artdeco kínál nagyon jó minőséget. Ehhez legkönnyebben a Douglas-ban juthatsz hozzá.
Nem kell megijedni, a ragasztó, ha megszárad, akkor nem látszik. :)

Kicsit nehezebb feltenni a soros műszempillát, viszont pici gyakorlással könnyen elsajátítható.
Olcsó műszempillát az Essence és a H&M kínál. Nekem mindegyik márkától van és nagyon jók. A legjobb minőségű szerintem a MAC, ez jóval drágább, viszont sokkal tovább marad szép, ami azt jelenti, hogy akár 20 alkalommal is felhasználható.
Videó itt!
1.20-nál azért "gyűrögeti" a szempillát, hogy jobban igazodjon a szem formájához. - Ha valaki nem értené. A videóban Kandee egyenesen a tubusból keni fel a pillára a ragasztót, de ahogy ő is mondja, sokkal könnyebb pl. egy fogpiszkáló segítségével. Nagyon fontos, hogy alaposan kenjétek be a műszempillát, mert csak úgy fog rendesen megtapadni. A ragasztótól nem kell félni, mert amikor megszárad átlátszó lesz. :)
Tipp: Felragasztáskor ne csukjátok be teljesen a szemeteket, mert összeragadhat az alsó pillátokkal és az eléggé kellemetlen! :S
Felragasztás után, kicsit furcsa érzés lehet, mint ahogyan Kandee is mondja, olyan mintha egy hatalmas pillangó landolt volna a szempilládon. :D Ez az érzés 5-10 perc múlva elmúlik.
Ha megszáradt a ragasztó, spirállal kend át a pilláidat hogy a sajátod és a műszempilla összeolvadjon. Esetleg, ha nagyon látszik a műszempilla vonala, akkor kenj fel szemhéjtust.
Tipp: Én a szemsmink elkészítése előtt szoktam feltenni a műszempillát, viszont sokan a sminkelés végén, utolsó előtti lépésként. Mindegy hogy melyiket választod, de felragasztás előtt kenj fel egy réteg spirált és hagyd megszáradni, mert később nem biztos hogy a műszempilláktól rendesen ki tudod festeni a sajátodat.


Most pedig jöjjön két szuper smink, amiket én magam már kipróbáltam.

Kezdjük egy kis füstös-lilás szemsminkkel. :)

Itt van egy gyors reggeli smink Kandee-től suliba vagy munkába.

Remélem tudtam segíteni a videókkal és a tippekkel. Majd meséljétek el a tapasztalataitokat! Ha bárkinek bármilyen kérdése van felteheti kommentár formájában. Igyekszem segíteni! :)

Moon Angel

Megjegyzések

  1. Most kedvet kaptam a műszempillához!Már kb. ezer éve nézegettem az Essence sminkek között, de nem mertem megvenni. :S Ha legközelebb megyek, tuti megveszem!
    Az a lila smink!!!!!!!!!!!!! (L) Nincs kedved megcsinálni nekem? :D

    Pusszancs

    *Kitty*

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)